GeorgePhishing
20 mar 2020

Okopírovaný Internet Banking George

Ak dostaneš emailovú správu od banky s obsahom, ktorý ťa naviguje na prihlásenie do tvojho internetového bankovníctva, je na čase zbystriť pozornosť, pretože sa jedná o podvod.
Emailová správa obsahuje verné prvky banky, vrátane loga, rovnakého písma banky, či farebný štýl je na nerozoznanie. Máš tak dojem, že je to informácia z banky. V skutočnosti je to snaha o vylákanie tvojich prihlasovacích údajov, mena a hesla do tvojho internet bankingu. Kliknutím na url link v obsahu emailu sa dostaneš na dokonale okopirovany dizajn internetoveho bankovnictva George.
Vyplnením požadovaných prihlasovacích údajov získava útočník tvoje heslo, tvoj email vo svojej databáze už má a keďže ľudia používajú (vačšinou) jedno heslo na všetky prístupy, môže dôjsť k zneužitiu aj tvojho emailového konta, či iných služieb, kde máš svoje prihlasovacie meno (e-mail) a heslo.

Treba povedať, že žiadna banka taketo emaily neposiela, ktorým by nabádala klientov na prihlásenie do svojho internetbankingu.
Banky používajú viacúrovňové overovanie pri prihláseni do Internetového bankovníctva.


Ak používaš bezplatný email a čítaš svoje emaily cez webový prehliadač, doporučujem zapnúť viacúrovňové overovanie. Nájdeš v nastaveniach svojho emailového konta. Napr. Gmail používa overovanie prostredníctvom mobilnej aplikácie - generuje verifikačné kódy, alebo sms kódom.


28. 9. 2020 2021 12 MyProfile Pic v2 Roderik Kucavik Zdieľať článok:

Formulár